Kun je het niet alleen? Doe het samen!
Interview met onze stoker, Marlies Onze stoker, Marlies Venema, is geïnterviewd door EénVandaag over de impact van het coronavirus op het Alpe d’HuZes evenement en wat dit voor haar betekent.
De eerste editie “Alpe d’HuZes is een beleving, maar een kankerpatiënt die zelf niet bij krachten is kan dit niet voelen.” Dat was wat een paar deelnemers na afloop van Alpe d’HuZes tegen elkaar zeiden. Ze reden vanuit Oz-Station terug naar Nederland toen het idee geboren werd van een tandem met een Stoker en een Captain. Kort erna werd Stichting 2climb2raise opgericht, op 24 november 2011. En zo beklommen in 2012 de eerste tandems de Alpe d’Huez. Helma “Het laatste stuk. Door een haag van mensen op naar de finish. Hoe te gek is dit zeg! Wat ben ik blij!!! Yes we did it!!!” Ook ik weet hoe het is om langs de kant te staan om mensen aan te moedigen. Nu voel ik zelf hoeveel het met je doet als je aangemoedigd wordt. Ik zwaai en roep dan ook gewoon terug naar iedereen die naar ons roept. Fantastisch! Wat was dit een gave ervaring! Het heeft mij zowel mentaal als conditioneel een hele positieve boost gegeven.
Het coronavirus Het coronavirus raakt ons allemaal. Ook onze stichting en teamleden hebben hier mee te maken. Zo is het Alpe d’HuZes evenement van 2020 helaas afgelast en wordt verplaatst naar 2022. Al onze gezamenlijke trainingen zijn voorlopig ook afgelast. Wij hopen dat we weer zo snel mogelijk op een verantwoorde manier samen kunnen trainen, zodat wij in 2022 De Berg kunnen beklimmen, zoveel mogelijk geld kunnen inzamelen voor KWF én onze (ex-) kankerpatiënten een onvergetelijke ervaring kunnen bieden. Voor sommigen van onze teamleden is dit spannend. Zij vallen binnen de doelgroep die extra kwetsbaar zijn voor het virus en hebben ook niet de garantie dat zij volgend jaar nog mee zullen maken. Al het reeds ingezamelde sponsorgeld blijft op onze actiepagina’s staan en wordt meegenomen naar de volgende editie. Men kan dus nog steeds doneren. En wij blijven ons volop inzetten om dit mooie doel te steunen! Help je mee?
Lees haar verhaal en die van anderen Bestel het boek en lees haar verhaal Lees meer over onze stichting Paola “Het is een fantastische ervaring, geeft het vertrouwen in je lichaam terug én draagt bij aan je herstel.” Paola Papen was Stoker in 2017 en een jaar later kon ze zelfs solo deelnemen. Haar avontuur heeft ze bijgehouden in een blog en gebundeld tot het boek “Zo Rol Ik”.  Het boek is via onderstaande link te bestellen en de opbrengst komt ten goede aan onze stichting!
2climb2raise
Lees het interview  Bekijk het interview  Steun onzeteamleden! 
Bron: Avrotros
Je hoeft niet alle bergen in je eentje te bedwingen!
ik wil mee
word vriend van
2 climb2 raise
Stichting 2climb2raise