DE WEEK VAN DE ALPE D’HUZES

Je verblijft een week in Frankrijk, waar wij een

driesterren hotel hebben geboekt voor ons team

en hun familieleden.

Het hotel staat in die week geheel tot onze beschikking. Er is plek voor de stokers, captains, begeleiding en hun familie. Het hotel is gelegen op de berg Col d’Oz en ligt op 30 minuten rijden met de auto naar Bourg d’Oisans (het dorpje aan de voet van de Alpe d’Huez). Het hotel beschikt over 2 tot 7 persoonskamers en familiekamers. Kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, eenpersoonsbedden en een balkon. Het hotel heeft verschillende faciliteiten: een groot zwembad, een sauna voor 2 -3 personen, een bar met gratis wifi en een buffetrestaurant. Het verblijf is op basis van halfpension, een uitgebreid ontbijtbuffet en een overheerlijk dinerbuffet.
De Alpweek

MEENEMEN NAAR FRANKRIJK

Dit mag je meenemen naar de Alpweek:

Dat wat jij meeneemt op vakantie én al je

benodigde fietskleding: schoenen, helm, etc.

Mail ons voor meer advies over sportkleding

en -voeding.

Op D-day behoor je het tenue van de

organisatie van Alpe d’HuZes te dragen.

Tijdens de Alpweek hebben we op de

maandag nog een training, dus houdt daar

voor jezelf rekening mee qua extra

sportkleding. Houdt ook rekening met alle

weersomstandigheden!

Raadpleeg de website van de ANWB voor de

benodigde reisdocumenten, tolwegen en de

verplichte aanwezige attributen (zoals

gevarendriehoek, veiligheidsvest en

alcoholtester).

ADRESSEN Van de trainingslocaties (binnen en buiten) tot aan een route-beschrijving naar het hotel in Frankrijk. Alle adressen en locaties kun je op deze pagina vinden. DEELNAME & VEREISTEN Als je aan ons team deelneemt zijn er aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ook is er een deelnamereglement waarmee je akkoord dient te gaan. AGENDA Ben je teamlid van 2climb2raise? Dan zijn er een aantal belangrijke momenten waar je bij aanwezig wilt zijn. De data kun je in onze agenda vinden. ONZE TRAININGEN Er zijn diverse trainingsdagen waarop we met onze stokers en captains gezamenlijk trainen. Deze trainingen vinden zowel binnen als buiten plaats. KOSTEN Bij je deelname komen een aantal kosten kijken. Voor een deel vangt de stichting dat op. We hebben op een rij gezet met welke kosten je zelf rekening dient te houden. WIE REGELT WAT Om te kunnen deelnemen dienen zowel de stoker als de captain zich aan te melden. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken waar je bij je aanmelding aan moet denken.
www.2climb2raise.nl
Stichting 2climb2raise Postbus 197 5600 AD Eindhoven bestuur@2climb2raise.nl KvK: 54011221IBAN: NL77 INGB 0005 739 676 BIC: INGB NL2A RSIN: 851115895 ANWB

Dag 3 - dinsdag

Op de dinsdag kan een ieder zelf op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Je kan vanuit het hotel heerlijke wandelingen de bergen in maken, zorg dat je altijd navigatie en telefoon bij je hebt! Het dorpje Bourg d’Oisans is ook erg leuk om te verkennen. Je kan die dag ook nog met de auto de Alpe d’Huez op, vanaf woensdag is de berg voor verkeer afgesloten. Op de dinsdag gaan de Captains van oudsher een tourtocht maken.

Dag 4 - woensdag

Op de woensdag is het rustdag voor iedereen, dan worden de laatste zaken afgestemd en teams beginnen met hun eigen voorbereiding. Die dag de naast het hotel gelegen skilift open en kun je naar de top van de Alpe d’Huez. Ook start het Alpe d’HuZes evenement met de bekende Alpe d’HuZussen-dag en kun je al een voorproefje gaan nemen door te gaan kijken. Sommige deelnemers vinden de standaard fietskleding onvoldoende om de volgende dag goed over de finish te komen. Hier wordt dan ook extra aandacht aan geschonken, van Loekie de Leeuw, bloemen, hartjes tot viking hoorns worden aan de helmen gemonteerd.

PLANNING ALPWEEK

Dag 1 - zondag

Een ieder komt op eigen gelegenheid naar Frankrijk en de aankomst is op de zondag vanaf 15.00 uur. Je kunt in één keer naar de Oz-en-Oisans rijden of onderweg ergens overnachten, dat is geheel naar eigen keuze. Rond 19.00 uur ’s avonds starten we met een openingsborrel en aansluitend om 19.30 uur het buffetdiner. We kunnen dan nader kennis met elkaar maken en de avond is geheel naar eigen keuze in te vullen.

Dag 2 - maandag

De volgende dag (maandag) starten we in de ochtend met een training. De training bestaat uit twee sessies, per sessie gaat een team de beklimming van de Col d’Oz trotseren. Een beklimming van 9 kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 13%. Qua lengte de helft van de Alpe D'Huez, maar qua stijging en klim beleving niets onder doet voor de Alpe d'Huez. Het is goed voor zowel de stoker als de captain om samen al een ervaring van een échte Alp in de benen te hebben, alvorens de Alpe d’Huez te beklimmen. Na deze maandag ben je als team klaar voor de start en kun je de tijd zelf invullen tot d-Day. Je bent dan in de gelegenheid om rond te kijken op de Alpe d'Huez, in bourg d'Oisans waar de voorbereidingen voor d-Day in volle gang zijn.

Dag 5 - donderdag: D-DAY!

Op de donderdag is het zover: D-Day! D-Day wordt in twee ploegen gereden, de ochtend en de middag ploeg, over de indeling vind vooraf afstemming plaats. De ochtendploeg zal in de vroege ochtend rond 07.00 uur gezamenlijk vertrekken naar Bourg d’Oisans. Rond 08.00 uur zal het eerste team aldaar starten met de beklimming. De middagploeg verblijft dan nog in het hotel. Zij zullen rond 12.30 uur gezamenlijk vertrekken vanaf het hotel naar het vertrekpunt. De verwachting is dat zij rond 13.30 uur starten. Familie en vrienden kunnen met de skilift naast het hotel naar de top van de Alpe d’Huez om bij de finish (waar wij onze 2climb2raise-stand hebben staan) de deelnemers op te wachten. In de avond zullen we in volle euforie nagenieten van de overwinningen. Één ding is zeker de top bereiken we allemaal! De ervaring heeft ons geleerd dat na zo’n intensieve dag de meesten op tijd zich willen terug trekken naar hun kamer.

Dag 6 - vrijdag

Overdag op de vrijdag kan een ieder zich naar eigen idee vermaken. We vieren dan die avond na het diner nog uitgebreid feest.

Dag 7 - zaterdag

Op zaterdagochtend vertrekt iedereen op eigen gelegenheid weer naar Nederland.
ONZE VERHALEN Ieder jaar komen we weer terug in Nederland met bijzondere verhalen van onze stokers en captains. Met zo’n doel als dat van ons ontkom je daar niet aan.
Stichting 2climb2raise
ANBI De stichting 2climb2raise heeft de ANBI status. Onder voorwaarden zijn giften aan onze stichting fiscaal aftrekbaar.Meer info? Kijk op de ANBI pagina.