Ik wil mee
Helma Verbakel Zelf heeft Arjan in 2011 en 2012 met Ad6 meegedaan; respectievelijk 5 en 6 keer op een dag de Alpe op gefietst en nu wil hij mij zo’n zelfde ervaring laten beleven... De stichting 2 climb2raise is een bijzondere stichting met als visie dat het behalen van een sportieve prestatie positief effect heeft op de geestelijke en lichamelijke gezondheid en derhalve de kwaliteit van leven van een persoon met of na kanker. Het levert een positieve bijdrage aan een sneller fysiek herstel en aan de heropbouw van het vertrouwen in het lichaam. Als geen ander weet ik hoe belangrijk onderzoek naar kanker is. Maar ook hoe belangrijk goed, gelukkig en gezond kunnen leven met kanker is. In 2006 liet mijn gezondheid me vreselijk in de steek. Ik kreeg 2 uitzaaiingen van een eerdere (verwijderde) melanoom in mijn lichaam! Na verwijdering van 2 tumoren ben ik met een chemokuur gestart (elke 3 weken 1 kuur). Helaas na 6 kuren kwamen de tumoren gewoon weer terug en de behandeling werd gestopt. Er was verder geen medicijn meer beschikbaar voor mij en we werden naar huis gestuurd met het meest verschrikkelijke nieuws. Er was niets meer aan te doen! De enige mogelijkheid was om mee te doen aan een Fase I onderzoek. Bij een Fase I onderzoek is over het algemeen een beperkt aantal patiënten betrokken en men doet het in principe puur voor de wetenschap. Je kan alleen daar aan deelnemen als er geen standaardbehandeling (meer) voorhanden is. Een aantal mensen dat deelneemt aan fase I onderzoek doet dat om de strijd tegen de eigen ziekte te blijven voortzetten. De kans dat je zelf baat hebt bij de onderzochte behandeling is echter gering. Maar nu komt het: de resultaten zijn goed. Echt een wonder. Inmiddels ben ik wereldwijd de enige patiënt die al zo lang deze zware medicijnen gebruikt! De rest van de patiënten is inmiddels overleden of is gestopt vanwege de bijwerkingen. Helaas heeft het ook een keerzijde. Door alle bijwerkingen (en geloof me, dat zijn er nogal wat) wordt mijn kwaliteit van leven ernstig beïnvloed. We zijn nu inmiddels 7 jaar verder en allesgaat redelijk goed. Ongelooflijk hoe dit remmende middel, wat ik dagelijks gebruik, nog steeds zijn werk doet! Opgeven is dus ook geen optie! Ondanks de geweldige resultaten blijft de toekomst erg onzeker en is het maar de vraag hoelang mijn lichaam dit kan blijven volhouden. Wij blijven positief en proberen het met veel steun van familie en vrienden allemaal vol te houden! Opgeven is dus ECHT geen optie! Daarom wilde ik de berg op. En omdat dit solo voor mij helaas, vanwege alle bijwerkingen, en beperkte conditie, niet mogelijk was; zat ik achter op de tandem! Helma Verbakel
Foto’s van Helma
Natuurlijk heb ik het erna gevoeld aan mijn lichaam; vooral ’s avonds... Gelukkig was Paul; de teamarts daar om nog even een ‘check-up’ te doen omdat ik me opeens niet goed voelde; zo kortademig was.... Gewoon even te veel voor mijn lijf allemaal denk ik. Maar helemaal niet erg. Was voor een super goed doel. 2climb2raise ‘De visie van de Stichting is dat het stellen van een doel en het behalen van een sportieve prestatie positief effect hebben op de geestelijke en lichamelijke gezondheid en derhalve de kwaliteit van leven van een persoon met of na kanker. Het levert een positieve bijdrage aan een sneller fysiek herstel en aan de heropbouw van het vertrouwen in het lichaam.’ Ik kan dit alleen maar beamen. Nooit gedacht ook dat ik/mijn lichaam, onder de behandeling waarmee ik bezig ben, nog tot zoveel in staat is. Ook niet dat ik de spintrainingen zo leuk zou vinden. Een heel bijzonder team met hele bijzondere mensen. We hebben hele mooie momenten gedeeld samen. Dagen waarbij een lach en een traan enorm dichtbij elkaar liggen. Het bestuur heeft enorm goed voor ons allemaal gezorgd. Echt petje af! Top organisatie!!
D-day Hoe heb ik D-Day op 5 juni 2014 beleefd?  En dan.... Dan is het 5 juni. De dag waar ik al maanden lang naartoe train is aangebroken. Een hele mooie dag zo te zien. Arjan is al vroeg op. Hij wil graag het ochtend-Tandem-Team nog gaan begeleiden en ondersteunen op zijn eigen fiets. Dus hij pakt, samen met een paar anderen, al vroeg de kabelbaan naar boven. Vervolgens rijdt hij ‘s middags alleen met de tandem naar beneden om mij op te halen. (de tandems worden dubbel ingezet deze dag: je hebt een ochtend en een middagploeg. Ik was in de middagploeg ingedeeld)  Iedereen is zenuwachtig die ochtend. Van Arjan heb ik de opdracht gekregen om deze ochtend, na het ontbijt nog 1,5 liter Isostar Endurance op te drinken. Ik loop eventjes naar beneden om te kijken naar de ochtendploeg. De stokers (kanjers die achterop de tandem zitten) zitten gespannen klaar om met de bus naar Bourg d’Oisans gebracht te worden. Van de vriendinnen van Carolien krijg ik nog een gelukspoppetje. Zo lief! Ook die gaat strakjes mee de Alpe op. Zal hem hard nodig hebben ;-)  Het hotel is inmiddels bijna verlaten.... De eerste groep Stokers, Captains en begeleiders zijn vertrokken. Ik besluit nog maar even een lekker bad te nemen. Als verrassing komen mam en mijn aanmoedigingsteam nog even langs. Dan is het tijd om mijn mooie ‘pakje’ aan te trekken.Nog even wat extra banaantjes eten, reepje.... En dan vertrek ik met stokers van de middagploeg met de bus naar beneden... Spannend. Nu gaat het echt gebeuren. De zenuwen gieren ondertussen door mijn lijf. Ik weet dat we hoe dan ook boven gaan komen. Maar na de moeizame training van afgelopen maandag maak ik me toch wel zorgen. Arjan heeft me verteld dat vooral het eerste gedeelte erg stijl is en we daar eigenlijk niet moeten stoppen. Met een tandem is het sowieso moeilijk om weer op gang te komen als het vlak is; laat staan als je dit op een stijl stuk moet proberen...Ik stel me dus in op een pittige klim vanaf beneden; bocht 21 naar bocht 17. Arjan is ook helemaal opgelaten als hij beneden aankomt met de Tandem.... Daar gaat ie dan: OP NAAR DE TOP!
We hebben meteen een goed tempo te pakken. Even weer oefenen met schakelen. (Arjan dan hè? Ik kan achterop helemaal niks; alleen trappen ;-)) Daar gaan we; op weg naar bocht 21....20....het gaat echt super....19..... Ik kijk ondertussen al uit naar bocht 17 waar we gaan stoppen maar dat ga ik wel redden... bocht 18..... en daar is de muziek in bocht 17. Joehoeeeee we zitten al in bocht 17. Even lekker bekertje bouillon. Ben zo blij dat ik nog even wat mensen heb ge-smst dat we in bocht 17 zijn.Voel me ook helemaal opgelaten. Ben zo blij en enthousiast dat ik niks voel van ook maar enige pijn van mijn lijf. Hoppaaaa Daar gaan we weer! Wat een beleving is dit zeg! Natuurlijk weet ik ook hoe het is om langs de kant te staan om mensen aan te moedigen. Nu voel ik zelf hoeveel het met je doet als je aangemoedigd wordt... Ik zwaai en roep dan ook gewoon terug naar iedereen die naar ons roept. Fantastisch! Op weer naar de volgende bocht. En maar blijven trappen... Inmiddels al over de helft!! Jaja.... We trappen gewoon weer verder. Onderweg af en toe een praatje met een voorbijganger. En ook krijgen we hulp van de begeleiders van 2climb2raise. Die doen echt fantastisch werk; wachten ons weer op bij een bocht en maken weer een mooie foto. Wat geweldig. En dan hoor ik weer muziek en horen we net de laatste regels van het ‘Geef niet op’ Lied van Maarten Peters en Margriet Eshuis die in iedere bocht LIVE staan te zingen.... Oh hooooohooooho hooooo.... Lekker nog even mee zingen! In bocht 1 staan er al een aantal teamgenoten, waaronder Raoul en Manon op ons te wachten. We fietsen weer samen verder! Het laatste stuk. En dan door een haag van mensen op naar de Finish: Hoe te gek is dit zeg! Wat ben ik blij!!! Yes we did it!!!! Zijn om 17.00uur gefinisht. Owww wat was het enorm gaaf. Ging super. Erg genoten. Daar staan al onze supporters en teamgenoten van 2climb2raise ons op te wachten! Super.
Je hoeft niet alle bergen in je eentje te bedwingen!
2climb2raise
Onze verhalen
Simon van den Berg Een enorme ervaring, de klim, de omgeving, de deelnemers, de mensen die je aanmoedigen, de muziek, het uitzicht en vooral de emotie. Kacie King In januari zijn wij voor het eerst samen gekomen, mijn eerste kennismaking met het bestuur en mijn captain. Zijn enthousiasme was niet te geloven! Miranda Wienhoven En dan is het D-day 5 juni 2014. ‘s Morgens met zenuwen in de keel stapten we op de tandem. We wensen elkaar nog even succes en off we go! Kim Bakker Hoe mooi is het om dit samen te doen. Samen als team in een team. Want je bent niet alleen, je doet het samen. Je wordt gedragen, verzorgd. Ans van Iersel Samen met het hele team hebben we getraind, gelachen, een traantje gelaten, maar vooral genoten. Die saamhorigheid is onbeschrijfelijk. Marloes van der Heijden Wat er met je gebeurd is niet te beschrijven. De hele weg , vanaf de eerste binnen-training tot de top van de Alpe d’Huez wordt je naar boven gedragen. Ger van der Heijden Je doet het niet alleen, maar samen. Je komt in een warme en vriendelijke groep terecht. Mensen die weten wat het betekent en zorgen voor een steun in de rug. Thijs de Neeve Als captain iemand achterop een onvergetelijke ervaring bezorgen, ik kan het iedereen van harte aanraden. Een meer dankbare ervaring kan ik me niet indenken. Suzanne van de Ven Ik heb de hele weg genoten en beleefd. Wat had ik een energie! Geen moment heb ik gedacht dat ik het niet zou gaan redden. Sterker nog, ik wilde nog een keer! Corrie Schuijn Toen kwam 2climb2raise op mijn pad en heb ik mijn grote stoute schoenen aangetrokken. Ik ga alsnog mijn droom laten uitkomen namelijk de Berg op. Vanessa Martens Het is een belevenis geworden die ik nooit van mijn leven zal vergeten. Het heeft mij weer het vertrouwen in mijn lichaam gegeven. Helma Verbakel Nooit gedacht dat mijn lichaam, onder de behandeling waarmee ik bezig ben, nog tot zoveel in staat is. Ook niet dat ik de spin-trainingen zo leuk zou vinden! Miranda van Diesen Als het leven soms tegen zit en je het gevoel hebt te verliezen, ga je samen met Stichting 2climb2raise de berg op en kun je alles overwinnen. Patricia Jansen Onthoud alles wat je hebt meegemaakt, alle gevechten die je bent aangegaan, alle angsten die je hebt overwonnen. Blijf altijd H.O.P.E. houden! Els Korsten Wij hebben gelachen, hier en daar tranen gelaten, gefietst, elkaar aangemoedigd als een super team en bovenaan de TOP een echte overwinning gevierd.
ik wil mee
word vriend van
2 climb2 raise
Stichting 2climb2raise