Ik wil mee
Onze verhalen Ieder jaar komen we weer terug in Nederland met bijzondere verhalen van onze stokers en captains. Wanneer je met een groep (ex)kankerpatiënten zo’n avontuur aangaat ontkom je daar niet aan. Het begint al met de verhalen van onze stokers wanneer we nog in Nederland zijn. Ieder meldt zich vanuit zijn of haar eigen motivatie en achtergrond aan om met onze stichting de Alpe d’HuZes te gaan fietsen. Dat is al inspirerend genoeg. Wanneer je dan ook nog ongeveer een halfjaar samen intensief optrekt, traint en naar d-day toewerkt en toeleeft, dan ontstaan er speciale onderlinge banden. Je leert elkaar in rap tempo kennen op een hele andere manier dan normaal gesproken. Het hele avontuur dat we op De Berg met elkaar beleven is soms moeiljk aan anderen uit te leggen. Je moet het eigenlijk zelf beleven wil je begrijpen wat er allemaal gebeurt. Het is een rollercoaster aan emoties die moeilijk in woorden te vatten is. Toch zijn er genoeg mensen die het op hun eigen manier hebben weten te verwoorden. Ze vertellen over hun achtergrondverhaal en hun motivatie. Lees hoe zij hebben toegeleefd naar de Alpweek. En dan is daar de grote dag.. d-day.. De dag waar euforie en verdriet samenkomen op het dak van de Alpe d’Huez. Een echt kippenvelmoment dat daar met elkaar en met de supporters gedeeld wordt.
Het boek ‘Zo Rol Ik’ “Het is een fantastische ervaring, geeft het vertrouwen in je lichaam terug én draagt bij aan je herstel.” Paola Papen was Stoker in 2017 en een jaar later kon ze zelfs solo deelnemen. Haar avontuur heeft ze bijgehouden in een blog en gebundeld tot het boek “Zo Rol Ik”. Het boek is via onderstaande link te bestellen en de opbrengst komt ten goede aan onze stichting!
Onze verhalen
Meer info 
Samen gaan we naar de top van de Alpe d’Huez en vieren daar het leven!
Simon van den Berg Een enorme ervaring, de klim, de omgeving, de deelnemers, de mensen die je aanmoedigen, de muziek, het uitzicht en vooral de emotie. Kacie King In januari zijn wij voor het eerst samen gekomen, mijn eerste kennismaking met het bestuur en mijn captain. Zijn enthousiasme was niet te geloven! Miranda Wienhoven En dan is het D-day 5 juni 2014. ‘s Morgens met zenuwen in de keel stapten we op de tandem. We wensen elkaar nog even succes en off we go! Kim Bakker Hoe mooi is het om dit samen te doen. Samen als team in een team. Want je bent niet alleen, je doet het samen. Je wordt gedragen, verzorgd. Ans van Iersel Samen met het hele team hebben we getraind, gelachen, een traantje gelaten, maar vooral genoten. Die saamhorigheid is onbeschrijfelijk. Marloes van der Heijden Wat er met je gebeurd is niet te beschrijven. De hele weg , vanaf de eerste binnen-training tot de top van de Alpe d’Huez wordt je naar boven gedragen. Ger van der Heijden Je doet het niet alleen, maar samen. Je komt in een warme en vriendelijke groep terecht. Mensen die weten wat het betekent en zorgen voor een steun in de rug. Thijs de Neeve Als captain iemand achterop een onvergetelijke ervaring bezorgen, ik kan het iedereen van harte aanraden. Een meer dankbare ervaring kan ik me niet indenken. Suzanne van de Ven Ik heb de hele weg genoten en beleefd. Wat had ik een energie! Geen moment heb ik gedacht dat ik het niet zou gaan redden. Sterker nog, ik wilde nog een keer! Corrie Schuijn Toen kwam 2climb2raise op mijn pad en heb ik mijn grote stoute schoenen aangetrokken. Ik ga alsnog mijn droom laten uitkomen namelijk de Berg op. Vanessa Martens Het is een belevenis geworden die ik nooit van mijn leven zal vergeten. Het heeft mij weer het vertrouwen in mijn lichaam gegeven. Helma Verbakel Nooit gedacht dat mijn lichaam, onder de behandeling waarmee ik bezig ben, nog tot zoveel in staat is. Ook niet dat ik de spin-trainingen zo leuk zou vinden!
2climb2raise
Miranda van Diesen Als het leven soms tegen zit en je het gevoel hebt te verliezen, ga je samen met Stichting 2climb2raise de berg op en kun je alles overwinnen. Patricia Jansen Onthoud alles wat je hebt meegemaakt, alle gevechten die je bent aangegaan, alle angsten die je hebt overwonnen. Blijf altijd H.O.P.E. houden! Els Korsten Wij hebben gelachen, hier en daar tranen gelaten, gefietst, elkaar aangemoedigd als een super team en bovenaan de TOP een echte overwinning gevierd.
ik wil mee
word vriend van
2 climb2 raise
Stichting 2climb2raise